A Tibidabo ötlete olyan tulajdonosnak köszönhető, aki maga is érintett az ételérzékenység kérdésében. Nyakas Erik és csapata olyan éttermet álmodott meg és hozott létre, ahol minden vendégünk, akinek speciális étkezési igényei vannak – legyen szó diétáról vagy intoleranciáról –, nyugodtan és biztonságosan élvezheti ételeinket. Hiszünk abban, hogy a „mentes” táplálkozás nem jelenthet kompromisszumot az íz vagy a gasztronómiai élmény terén. Teljes kínálatunk gluténmentes, emellett számos laktózmentes, húsmentes, tejmentes, szénhidrátcsökkentett, és vegán fogás is megtalálható nálunk, de nem feledkeztünk meg a hagyományosabb ételek kedvelőiről sem.
A MOM Parkban található helyszínünk két részből áll: egy hangulatos pékségből és egy tágas étteremből. Pékségi részünkben friss szendvicsekkel és kávéval várunk, hétfőtől-péntekig pedig a teljes pékárukínálatunk is elérhető – frissen sült, gluténmentes kenyerek, kiflik, bagettek és ízletes péksütemények.
Éttermünkben a reggeli menü minden nap délig érhető el, majd 11 órától á la carte étlapunk széles választékából válogathatsz. Kínálatunkban saláták, levesek, bowlok, flatbreadek, húsos-, halas- és vegetáriánus főételek, valamint ellenállhatatlan desszertek szerepelnek. 11:30 és 15:00 között pedig változatos napi ajánlattal tesszük még színesebbé a kínálatot.
Különlegességeink közül kiemelkednek pisztáciás fogásaink: a Kacsa & Pisztácia előétel, a Pisztáciás Kecskesajt főétel és a desszertek közül a Pisztáciás Guba – Újratöltve. Garantáltan kedvenceid lesznek!
A legenda szerint az ördög egy magas hegy tetejére vitte Jézust, és így szólt: „Tibi dabo” – „Neked adom”, felajánlva neki a világ minden kincsét, ha meghajol előtte. Jézus azonban visszautasította a kísértést, mert tudta, hogy nem minden ajándék származik jó szándékból. Mi, a Tibidabo csapatában, egészen másképp gondolkodunk. Mi is adni akarunk, de csak jót. Nálunk a név azt jelenti: „Neked adjuk” – tisztán, őszintén, szeretettel. Hiszünk abban, hogy az étel nem csupán táplálék, hanem törődés is. Gluténmentes fogásaink nemcsak egészségesek, hanem valódi élményt nyújtanak, mert hisszük, hogy amit adunk, annak jónak kell lennie.
A Tibidabo specialitása olyan gluténmentes péksütemények készítése, melyek egyben laktóz-, hozzáadott répacukor-, szója-, és mesterséges adalékanyag-mentesek. Megannyi termékünk szénhidrátcsökkentett is, így azoknak is ideálisak, akik valamilyen diétát követnek. A hagyományos alapanyagok helyett, mint a rizs, kukorica és burgonya, főleg hajdina-, köles-, bambuszrost-, útifűmaghéj- és ciroklisztet használunk. Dohány utcai pékségünkben a friss péktermékek és péksütemények mellett széles szendvics-, cukrásztermék és specialty kávé kínálattal várjuk vendégeinket. Kávézónk felső szintje open office-ként is üzemel.
Természetesen mentes
Éttermünk: 1123 Budapest, Alkotás u. 53.
Nyitvatartás:
Hétfő-Szombat:
08:00 – 21:00
Vasárnap:
09:00 – 17:00
E-mail: info@mom.tibidabo.hu
Telefon: 06 1 618 0106
Éttermünk technikai okok miatt május 7-8-án zárva tart!
Kövess minket közösségi oldalainkon!